- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την ζύμη! Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, το σπορέλαιο, της βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας.
- Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βουτυρώνουμε το ταψί (προτείνουμε μακρόστενο - φούρνου).
- Σουρώνουμε τα φύλλα (σαν βεντάλια), ένα ένα.
- Τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα την ζύμη μας.
- Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Ήρθε η ώρα για το σιρόπι! Βάζουμε τα υλικά που σας αναφέρουμε παραπάνω και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό αφού το έχουμε κόψει πρώτα, συνιστούμε να είναι μόνο το σιρόπι ζεστό και το γλυκό κρύο για να μην λιώσει το φύλλο κρούστας.
Καλή Επιτυχία!!!