Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με την ζύμη! Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, το σπορέλαιο, της βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί (προτείνουμε μακρόστενο - φούρνου).
  5. Σουρώνουμε τα φύλλα (σαν βεντάλια), ένα ένα.
  6. Τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  7. Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα την ζύμη μας.
  8. Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  9. Ήρθε η ώρα για το σιρόπι! Βάζουμε τα υλικά που σας αναφέρουμε παραπάνω και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.
  10. Ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό αφού το έχουμε κόψει πρώτα, συνιστούμε να είναι μόνο το σιρόπι ζεστό και το γλυκό κρύο για να μην λιώσει το φύλλο κρούστας.
Καλή Επιτυχία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ