Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 δόση για παντεσπάνι ή τρίμματα από κέικ ή 1 πακέτο πτι-μπερ για την κάτω βάση
- το υπόλοιπο παντεσπάνι ή 1 πακέτο πτι μπερ για την δεύτερη βάση
- 1 φάκελο μους σοκολάτας
- 2 garni
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml περίπου)
- 1 μικρό βαζάκι κομπόστα ροδάκινο
- κουβερτούρα τριμμένη



Εκτέλεση:

- Παίρνουμε μια πιατέλα ή ένα μπολ με στεφάνι και στρώνουμε την κάτω βάση με τρίμματα κέικ ή με σπασμένα πτι-μπερ ή απλά τοποθετούμε το μισό παντεσπάνι.


- Βρέχουμε τη βάση με το σιρόπι από την κομπόστα, κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά (όχι όλα από 1 ροδάκινο τα κομματάκια).



- Ετοιμάζουμε τη μους σύμφωνα με τις οδηγίες στον φάκελο χτυπώντας τη με 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.


- Στρώνουμε τη μους πάνω από τη βάση (φροντίζουμε να αφήσουμε 1 κουταλάκι για τη διακόσμηση)  και τα κομματάκια ροδάκινου προσεχτικά γιατί μπορεί να σηκώνεται τη βάση μας. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κανένα κενό.


- Σπάμε τα πτι-μπερ (1 πακέτο) όχι σε πολύ μικρά κομμάτια, τα βρέχουμε με λίγο γάλα και τα στρώνουμε πάνω από τη μους σοκολάτας.


- Χτυπάμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο (με 1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος για τους 2 φακέλους). Βάζουμε την κρέμα γάλακτος για να είναι πιο απαλή η μους και η σαντιγί μας.


- Απλώνουμε τη μισή σχεδόν σαντιγί στην τούρτα μας και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον. Στο ψυγείο βάζουμε και τη σαντιγί και τη μους που αφήσαμε.



- Αφού περάσουν οι 2 ώρες βγάζουμε την τούρτα, τη σαντιγί και τη μους σοκολάτας από το ψυγείο και ξεκινάμε τη διακόσμηση. Έχουμε στραγγίσει τις φέτες ροδάκινου από την κομπόστα που δεν χρησιμοποιήσαμε.

- Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σαντιγί γύρω γύρω στην τούρτα μας προσέχοντας να μην αφήσουμε κανένα κενό.


- Στο κέντρο της τούρτας βάζουμε τη μους που αφήσαμε με ένα κουταλάκι σαν το κέντρο ενός λουλουδιού και με ένα πιρούνι κάνουμε σχεδιάκια πάνω της. 


- Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες ροδάκινου περιμετρικά του κέντρου του λουλουδιού έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μαργαρίτα.


- Παίρνουμε την τριμμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε τριγύρω την τούρτα όχι όμως και πάνω στο λουλούδι που φτιάξαμε. 



Η τούρτα αυτή είναι ότι πρέπει και για γενέθλια αλλά και για γιορτή!
Καλή επιτυχία!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ