Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό πράσινα μήλα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- λίγη βανίλια
- λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κανέλα


Εκτέλεση:

- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη για να φύγουν τα υγρά του μήλου.

- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και χτυπάμε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πυρέ του μήλου σε ένα μπωλ και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο.

- Βγάζοντας από το ψυγείο ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τα 2 προηγούμενα βήματα μέχρι να ενσωματώσουμε την μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος στη μους μας.

- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε πάνω από τη μους μας.

- Αφήνουμε τη μους να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια ή κανέλα.



Αφήστε το σχόλιο σας εδώ