Υλικά:
για τον κιμά:
- 700 γραμμάρια ανάμεικτο κιμά
- 2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από το μούλτι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 φέτες ψωμάκι βρεγμένο
- 1 αυγό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κουταλιές γάλα
- λίγο ξύδι
για τις πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- χυμό από ένα λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψάκι ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο επάνω τους.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψάκι με τα κεφτεδάκια και έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το χυμό από το λεμόνι και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45' στους 200 βαθμούς.