Υλικά:
- 2 κούπες φασόλια χοντρά
- 2 καρότα
- 4 με 5 κλωναράκια σέλινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- αλάτι, μαυροπίπερο
- ρίγανη όσο μας αρέσει
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα φασόλια για ένα βράδυ. Κατόπιν, τα ξεπλένουμε και ετοιμάζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα καρότα και το μαϊντανό.
- Αφού βράσουν καλά μεταφέρουμε τα υλικά μας σε ένα ταψάκι ή σε ένα πήλινο αν θα τα ψήσουμε σε φούρνο ξυλόσομπας και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και το νερό.
- Αφήνουμε να βράσει καλά το φαγητό μας και το βγάζουμε όταν μείνει μόνο με τη σάλτσα του.