Συνταγές της Γιαγιάς




H συνταγή είναι της φίλης Μαρίας Χατζησίμου...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 βανίλια
- 2 κ.σ. βούτυρο (65γρ.)
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 πρέζες κανέλα
- 1  1/2 φλιτζάνι φαριν απ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο


Επικάλυψη:

- 1 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το αυγό, το αλάτι, την κανέλα, το βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.


- Βουτυρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού μιας χρήσεως, καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε κι αυτή! Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και κάνουμε έναν κύκλο στο κέντρο για να φουσκώσει ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στο αερόθερμο στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά.


- Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά, το ξεφορμάρουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα Όπως είναι ακόμα ζεστό, το αλείφουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.


ΕΞΤΡΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ, ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕ'Ι'Κ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!


Υλικά:

- 1 κ.σ. βούτυρο

- 1 μήλο

- λίγο χυμό λεμονιού

- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

- 1 πρέζα κανέλα

- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

- Κόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το μήλο σοτάρουμε για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα 


- Ανακατεύουμε και αφήνουμε πάνω στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά. Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε τις 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος για πιο βελούδινη υφή! Ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 


- Κόβουμε ένα κομμάτι κέικ και σερβίρουμε δίπλα του λίγη σάλτσα μήλου!!!

Μυστικάκι:

- Μην βαρεθείτε να φτιάξετε τη σάλτσα μήλου. Το κέικ αυτό είναι πολύ νόστιμο και αφράτο με τη σάλτσα μήλου όμως, η γεύση του απογειώνεται.

- Το ταψάκι είναι το γνωστό αλουμινένιο, που βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία με μπακλαβά γαλακτομπούρεκο και άλλα σιροπιαστά γλυκά!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ