Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 φλιτζάνι κακάο όχι πολύ γεμάτο
- ξύσμα πορτοκαλιού 
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 μπέκιν

προαιρετικά!

- 1 συσκευασία τριμμένα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά (χωρίς τη γέμιση)



Εκτέλεση:

- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, το ζεστό νερό και το κακάο σιγά σιγά.

- Αφού λιώσουν καλά τα υλικά αφαιρούμε από τη φωτιά και παίρνουμε μία γεμάτη κούπα από το μείγμα και την κρατάμε στην άκρη.

- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, το αλεύρι, τις βανίλιες , τα αυγά χτυπημένα, το μπέκιν, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τριμμένο μπισκότο.


- Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 20' περίπου προσέχοντας να μην μας βγει στεγνή από μέσα. Καλό είναι επειδή ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από τον φούρνο του καθενός στα 15' να ελέγξουμε με ένα ξυλάκι αν βγαίνει στεγνό μέσα από τη σοκολατόπιτά μας. 


- Αφού βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο το κόβουμε μόλις κρυώσει λίγο και ρίχνουμε την κούπα που είχαμε κρατήσει με το αρχικό μείγμα μας. Αφήνουμε να απορροφήσει το υγρό και κατόπιν σερβίρουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ