Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 5 μεγάλες πατάτες
- 1 κουταλιά του γλουκού μουστάρδα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 600 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένα σε μερίδες ή μπουκίτσες
- λάδι για το σοτάρισμα
- χυμό από 1/2 λεμόνι για το ψαρονέφρι
-  λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

- Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα για 15' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το ψαρονέφρι σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.

- Σβήνουμε με το χυμό από το 1/2 λεμόνι και προσθέτουμε ρίγανη και λίγο πιπεράκι ακόμη.

- Αφήνουμε τα έτοιμα κομμάτια ψαρονέφρι σε μια πιατέλα.

- Ετοιμάζουμε τις πατάτες μας. Τις πλένουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια. Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

- Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το ταψί με τις πατάτες.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.

- Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες σερβίρουμε σε ένα πιάτο με λίγα κομμάτια ψαρονέφρι και προσθέτοντας επιπλέον ρίγανη αν θέλουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ