Συνταγές της Γιαγιάς


Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

για το παντεσπάνι:

- 4 αυγά
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι

έξτρα:

- Μισό φλιτζάνι λικέρ κατά προτίμηση σπιτικό
- 1 φακελάκι Garni ή μους σοκολάτας
- Γάλα για τη μους σοκολάτας (η ποσότητα αναφέρεται στο φακελάκι)


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε τα αυγά μ ε τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
 σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι,τη βανίλια και το αλάτι κοσκινίζοντάς τα. ρίχνουμε λίγο λίγο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ή κουτάλι.
προσέχουμε να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.

- Έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ρηχό ταψί του φούρνου.
το βουτυρώνουμε και απλώνουμε το μείγμα, προσεχτικά να μην μας καθίσει.

- Ψήνουμε για 23-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

- Tο τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε το garni σοκολάτας μέχρι να γίνει αφράτο. Το παγώνουμε λίγο.
Ξετυλίγουμε προσεχτικά το παντεσπάνι και με πινέλο το αλείφουμε με το λικέρ.(αν δε έχουμε μπορούμε να το κάνουμε με γάλα ή με σιρόπι κομπόστας).

- Απλώνουμε τη μισή μους σοκολάτας και τυλίγουμε πάλι σε ρολό. Κόβουμε περίπου στη μέση λοξά. Βάζουμε το ένα ρολό σε πιατέλα και το δεύτερο το βάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. το αλείφουμε με την υπόλοιπη μους και με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές. Στολίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ