Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά

- 2 φλιτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
- 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 ¾ φλιτζάνια του τσαγιού καρότο τριμμένο
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή γαρύφαλλο κοπανισμένο
- 1 μπέκιν
- χυμό από 3 ζουμερά πορτοκάλια (1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

- Πολύ εύκολη εκτέλεση για μία υπέροχη γεύση.


- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και ετοιμάζουμε το χυμό πορτοκάλι. Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε το κέικ μας.


- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ.


 - Καθώς χτυπάμε προσέχουμε η ζύμη μας να μην είναι ούτε νερουλή ούτε πολύ σφιχτή. Γιαυτό αν είναι νερουλή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.


 - Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ μόλις η ζύμη μας είναι αφράτη. Μετά τη ρίχνουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40’ περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει καθαρή.


- Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με  ζάχαρη άχνη.


Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο Περιοδικό "Στείλε τη συνταγή σου"




Καλή σας επιτυχία!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ