Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 κιλό μοσχαράκι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 3 κουταλιές χυμό ντομάτας 
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κούπες κριθαράκι χονδρό
- 3 ποτήρια ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι


Εκτέλεση:

- Πλένουμε και κόβουμε το κρέας.

- Βράζουμε το κρέας αλατοπιπερώνοντάς το.

- Όταν ψηθεί το κρέας (περίπου 40 λεπτά) το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ μαζί με τη σάλτσα (την ετοιμάζουμε τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και ρίχνοντας τη ντομάτα τη ζάχαρη και ρίγανη) και 3 ποτήρια ζωμό.

- Στο πυρέξ ρίχνουμε και το κριθαράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό και να ψηθεί το κριθαράκι μας. 

- Μόλις βράσει το κριθαράκι το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ