Υλικά:
- 1/2 κιλό χοιρινό κρέας
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 κιλό πράσα
- λίγο νερό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κρέας μας και αφού μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα πράσα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κατά διαστήματα λίγο νερό.
- Το αφήνουμε περίπου 1 ωρίτσα να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Ανακατεύουμε ώσπου να μαγειρευτούν τα πράσα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό μας.
- Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα ταψί ή σε γάστρα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.