Συνταγές της Γιαγιάς




Σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για να έχετε σπιτική λεμονάδα όλο το χρόνο!!

Υλικά:

- 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 200 ml νερό


Εκτέλεση:

- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν. 

- Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει υγρή μορφή αφήνουμε να κρυώσει καλά.

- Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

- Μοιράζουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. 

- Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα κουνάμε το μπουκάλι με τη λεμονάδα και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ