Συνταγές της Γιαγιάς





Υλικά:
για τη ζύμη

- 250 γρ. βιτάμ
- 1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. τσ. αλεύρι
- 150 γρ. τρούφα μαύρη
- 6 αυγά
- 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

για το σιρόπι

- 2 φλιτζ. τσ. νερό
- 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
- 1 φέτα λεμόνι

για το γλάσο

- 2 κουτ. σούπ. κάστερ πάουντερ
- 2 κουτ. σούπ. κακάο
- 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσ. νερό
- 1 κουτ. σούπ. βιτάμ


Εκτέλεση:


- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από την τρούφα μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη.


- Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα στο μπολ την τρούφα και χτυπάμε με το μίξερ ελαφρώς για να ανακατευτεί καλά με την ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε εκεί τη ζύμη.

- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και βάζουμε το γλυκό μας να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

- Μόλις σβήσουμε το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι μας: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' περίπου μέχρι να δέσουν καλά.

- Περιχύνουμε με το σιρόπι το γλυκό, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, όσο είναι ακόμη καυτό το σιρόπι. (το γλυκό μας πρέπει να είναι χλιαρό όχι πολύ καυτό).

- Αφού τελειώσουμε με το σιρόπι ετοιμάζουμε το γλάσο μας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από το βιτάμ. Δεν το βάζουμε ακόμη στη φωτιά το κατσαρολάκι.

- Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά και μετά τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

-Προς το τέλος ρίχνουμε και το βιτάμ και ανακατεύουμε. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας όταν το ανακατεύουμε.

- Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε. Καλή απόλαυση! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ