Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 4 ντομάτες μεγάλες
- 4 πιπεριές
- 1 ματσάκι μαϊντανό
-2 κουταλιές σούπας ρύζι για κάθε ντομάτα ή πιπεριά
- 300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 5 πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

- Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι. 

- Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες για σάλτσα.

- Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί.

για τη γέμιση :

-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι και το μαϊντανό. Μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο και λίγα μανιτάρια αν θέλουμε.

- Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και ρίχνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες. 

-Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές.  

-Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί. 

-Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας στο ταψί αν περίσσεψε. 

-Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου, αφού πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. 


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ