- 4 μήλα
- 50 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 32 γαρίφαλα
- 1 κουταλάκι κανέλα
για τη σαντιγί
200 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα μήλα στα δύο και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και καρφώνουμε πάνω τους τα γαρίφαλα.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κονιάκ και το κρασί σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 150-180 βαθμούς.
- Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη.
- Γαρνίρουμε τα μήλα με τη σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και σερβίρουμε!