Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- μισό πακέτο ρεβύθια
- αλάτι, πιπέρι
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι 
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο



Εκτέλεση:

-Mουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια 

- Τα ξεπλένουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Μόλις αρχίσουν κ βράζουν τα αφήνουμε για 15' περίπου. 

- Τότε προσθέτουμε πιπέρι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο.

- Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μόνο χλιαρό να μην σκληραίνουν τα ρεβίθια.

- Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι βράζουμε για 10' ακόμα, δοκιμάζουμε και αφού βράσουν καλά , στύβουμε ένα λεμόνι σε ένα ποτηράκι και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ζουμί από τα ρεβίθια και  βάζουμε το αλεύρι.

- Ανακατεύουμε καλά κ το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ