Υλικά:
- μισό πακέτο ρεβύθια
- αλάτι, πιπέρι
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
-Mουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια
- Τα ξεπλένουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Μόλις αρχίσουν κ βράζουν τα αφήνουμε για 15' περίπου.
- Τότε προσθέτουμε πιπέρι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μόνο χλιαρό να μην σκληραίνουν τα ρεβίθια.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι βράζουμε για 10' ακόμα, δοκιμάζουμε και αφού βράσουν καλά , στύβουμε ένα λεμόνι σε ένα ποτηράκι και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ζουμί από τα ρεβίθια και βάζουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά κ το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.