Συνταγές της Γιαγιάς



Το δοκιμάσαμε πρόσφατα και έχει υπέροχη γεύση και απίστευτο άρωμα!!

Υλικά:

- 1 κιλό μπανάνες
- 1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι



Εκτέλεση:

- Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες λεπτές. 

- Τις τοποθετούμε σε ένα βάζο και ρίχνουμε τη ζάχαρη μέχρι να καλύπτει τις μπανάνες(μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα που γράφουμε).

- Κατόπιν ρίχνουμε και τη βότκα ή το τσίπουρο και το ξύσμα από το λεμόνι.

- Το αφήνουμε για 40 μέρες κλειστό στο βάζο.

- Τις πρώτες 15 μέρες το τοποθετούμε σε θέση που να το βλέπει ο ήλιος και  μετά το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος (εκτός ψυγείου).

- Πρέπει να έχει λιώσει τελείως η ζάχαρη πριν σουρώσουμε το λικέρ μας.


Τα βήματα σε φωτογραφίες:


















































































































Αφήστε το σχόλιο σας εδώ