Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά

- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπέκιν
- 1/2 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 125 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γραμμάρια σπορέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο


Εκτέλεση

- Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ μας.

- Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί(εκτός από το κακάο) στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά. 

- Κατόπιν ελέγχουμε αν τη ζύμη μας και αν είναι πολύ υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα αλέυρι (μισή κούπα) και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Αν η ζύμη είναι ακόμα νερουλή ρίχνουμε ακόμα μισή κούπα αλεύρι. 

- Μετά ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. 

- Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο, χτυπάμε με το μίξερ και τη ρίχνουμε στη φόρμα μας. 

- Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30-45 λεπτά περίπου.



Τα βήματα σε φωτογραφίες:

























































Αφήστε το σχόλιο σας εδώ