- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπέκιν
- 1/2 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 125 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γραμμάρια σπορέλαιο
- 125 γραμμάρια σπορέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ μας.
- Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί(εκτός από το κακάο) στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά.
- Κατόπιν ελέγχουμε αν τη ζύμη μας και αν είναι πολύ υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα αλέυρι (μισή κούπα) και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Αν η ζύμη είναι ακόμα νερουλή ρίχνουμε ακόμα μισή κούπα αλεύρι.
- Μετά ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
- Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο, χτυπάμε με το μίξερ και τη ρίχνουμε στη φόρμα μας.