Υλικά:
- 100 κουκούτσια από βερίκοκο
- 500 ml βότκα
- 2 ξύλα κανέλας
- 500 γραμμάρια ζάχαρη περίπου
Εκτέλεση:
- Συγκεντρώνουμε τα κουκούτσια από βερίκοκο και σπάμε 10 από αυτά.
- Τοποθετούμε τα κουκούτσια σε ένα βάζο του κιλού (πρέπει να φτάνουν μέχρι τη μέση του βάζου και λίγο παραπάνω) μαζί με την κανέλα και την ζάχαρη.
- Γεμίζουμε το βάζο με τη βότκα όσο πάρει. Αφήνουμε το λικέρ μας στον ήλιο για 40 μέρες να γίνει η ζύμωση. Μπορούμε να το κουνάμε το βάζο κάθε 5 μέρες.
- Σουρώνουμε το λικέρ και είναι έτοιμο.
- Συγκεντρώνουμε τα κουκούτσια από βερίκοκο και σπάμε 10 από αυτά.
- Τοποθετούμε τα κουκούτσια σε ένα βάζο του κιλού (πρέπει να φτάνουν μέχρι τη μέση του βάζου και λίγο παραπάνω) μαζί με την κανέλα και την ζάχαρη.
- Γεμίζουμε το βάζο με τη βότκα όσο πάρει. Αφήνουμε το λικέρ μας στον ήλιο για 40 μέρες να γίνει η ζύμωση. Μπορούμε να το κουνάμε το βάζο κάθε 5 μέρες.
- Σουρώνουμε το λικέρ και είναι έτοιμο.