Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίας Χατζησιμου...
Ευχαριστούμε… Μαρία!
Υλικά:
-1 κούπα ζάχαρη
-1 βανίλια
-3 αυγά
-200γρ. μαργαρίνη
- 1 πακέτο φαρίνα απ (500γρ.)
- 4 μήλα
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού.
- Λιώστε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη, σε μία κατσαρόλα που να χωράει αργότερα τα κομμένα μήλα. Κατεβάστε από την φωτιά κι αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
- Ρίξτε και ανακατέψτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο. Προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός.
- Ρίξτε τα μήλα μέσα στο μείγμα του χυλού και ανακατέψτε καλά. Στρώστε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε επάνω κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 3.εκ.
- Ψήστε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σερβίρονται κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Μυστικάκια:
- Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο τάψι. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρη μηλόπιτα ή να τα μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια.
- Δεν είναι πολύ γλυκά. Για να γλυκάνουν ή θα ρίξετε άχνη και κανέλα ή θα προσθέσετε μισή κούπα ζάχαρη επιπλέον!