Υλικά:
- 1 κιλό σύκα
- 600 γραμμ. ζάχαρη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα σύκα.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για μισή μέρα.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας που και που μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει στα κλειστά αναποδογυρισμένα βάζα.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για μισή μέρα.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας που και που μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα και την αφήνουμε να κρυώσει στα κλειστά αναποδογυρισμένα βάζα.

