Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα... Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

- 100γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
- 80γρμ βούτυρο
- 2 αυγά χωρισμένα
- 3/4φλ αμύγδαλο τριμμένο-ψίχα 
(μπορείτε αν θέλετε να βαλετε ψίχα φουντουκιού αντί αμυγδάλου)
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Λίγη αχνή για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα. Αδειάζουμε σε μπολ κ προσθέτουμε τους κρόκους. 

- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα κ τη βανίλια. Ανακατεύουμε. 

- Έχουμε ήδη  χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρενγκα κ προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο πρώτο μείγμα. 

- Προσέχουμε να μην ξεφουσκώσει η μαρενγκα μας. Μοιράζουμε σε 10 φορμακια ατομικά κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12λεπτά ώσπου να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνειά. (Μέσα θα παραμείνει λίγο ρευστό). 

- πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κ αν θέλουμε με έξτρα λιωμενη σοκολάτα κ σερβίρουμε! !!! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ