Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα... Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
Υλικά:
- 100γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
- 80γρμ βούτυρο
- 2 αυγά χωρισμένα
- 3/4φλ αμύγδαλο τριμμένο-ψίχα
(μπορείτε αν θέλετε να βαλετε ψίχα φουντουκιού αντί αμυγδάλου)
(μπορείτε αν θέλετε να βαλετε ψίχα φουντουκιού αντί αμυγδάλου)
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Λίγη αχνή για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα. Αδειάζουμε σε μπολ κ προσθέτουμε τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα κ τη βανίλια. Ανακατεύουμε.
- Έχουμε ήδη χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρενγκα κ προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο
πρώτο μείγμα.
- Προσέχουμε να μην ξεφουσκώσει η μαρενγκα μας. Μοιράζουμε σε 10 φορμακια ατομικά κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12λεπτά
ώσπου να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνειά. (Μέσα θα παραμείνει λίγο ρευστό).
- πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κ αν θέλουμε με έξτρα λιωμενη σοκολάτα κ σερβίρουμε! !!!