Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά:

- 1 μικρό πακέτο φρυγανιά τριμμένο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας (γεμάτη)  κανέλλα
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι:

- 3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
- φλούδα κανέλλας

Κρέμα
- 1 κουβερτούρα
- 1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 4 κουταλιές κάστερ πάουντερ
- 2 κουταλιές βούτηρο


Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα τα παραπάνω και τα βάζουμε στο λαδωμένο ταψί ( προτείνουμε 28 νούμερο ταψί) και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για30 λεπτά περιπουΠροσοχή!! Χτυπάμε πολύ γρήγορα γιατί η φρυγανιά απορροφά τα αυγά και χαλάει το γλυκό. Σε περίπτωση που πήξει βάζουμε λίγο νερό.
  5. Και ξεκινάμε να κάνουμε το σιρόπι! Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που σας γράφουμε για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά! ( Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κ λιγότερη ζάχαρη) .
  6. Το σιρόπι το ρίχνουμε όσο είναι ζεστό αλλα αφού εχει κρυώσει λίγο το γλυκό.
  7. Ώρα για την κρέμα! Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα στο νερό να λιώσει
  8. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
  9. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  10. Στο τέλος βάζουμε το βούτηρο όσο είναι ζεστό!!
Καλή επιτυχία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ