Υλικά:
- 1 μικρό πακέτο φρυγανιά τριμμένο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας (γεμάτη) κανέλλα
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
Κρέμα
- 1 κουβερτούρα
- 1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 4 κουταλιές κάστερ πάουντερ
- 2 κουταλιές βούτηρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα τα παραπάνω και τα βάζουμε στο λαδωμένο ταψί ( προτείνουμε 28 νούμερο ταψί) και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για30 λεπτά περιπου. Προσοχή!! Χτυπάμε πολύ γρήγορα γιατί η φρυγανιά απορροφά τα αυγά και χαλάει το γλυκό. Σε περίπτωση που πήξει βάζουμε λίγο νερό.
- Και ξεκινάμε να κάνουμε το σιρόπι! Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που σας γράφουμε για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά! ( Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κ λιγότερη ζάχαρη) .
- Το σιρόπι το ρίχνουμε όσο είναι ζεστό αλλα αφού εχει κρυώσει λίγο το γλυκό.
- Ώρα για την κρέμα! Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα στο νερό να λιώσει
- Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος βάζουμε το βούτηρο όσο είναι ζεστό!!
Καλή επιτυχία!!!