Συνταγές της Γιαγιάς

Υλικά

για την επάλειψη

- 800 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
για τη γέμιση

400 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά.
1 συσκευασία πτι-μπερ τριμμένα
1 βιτάμ 250 γραμμάρια
1 φρέσκο αγελαδινό γάλα 500 γραμμάρια
2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
2 κούπες κακάο
500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνουμε το βιτάμ και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κάνοντας "κορμούς".
  3. Βάζουμε τους κορμούς στη λαδόκολλα και κατόπιν στην κατάψυξη.
  4. Την επόμενη μέρα κόβουμε σε φέτες τους κορμούς και βάζουμε την κουβερτούρα και το σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι για να λιώσει.
  5. Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια και τα βάζω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας για να φύγει η πολύ επάλειψη και να στεγνώσουν.
  6. Τέλος, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ