Υλικά
για την επάλειψη
για την επάλειψη
- 800 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
για τη γέμιση
400 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά.
1 συσκευασία πτι-μπερ τριμμένα
1 βιτάμ 250 γραμμάρια
1 φρέσκο αγελαδινό γάλα 500 γραμμάρια
2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
2 κούπες κακάο
500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βιτάμ και βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κάνοντας "κορμούς".
- Βάζουμε τους κορμούς στη λαδόκολλα και κατόπιν στην κατάψυξη.
- Την επόμενη μέρα κόβουμε σε φέτες τους κορμούς και βάζουμε την κουβερτούρα και το σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι για να λιώσει.
- Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια και τα βάζω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας για να φύγει η πολύ επάλειψη και να στεγνώσουν.
- Τέλος, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.