Συνταγές της Γιαγιάς





Υλικά:

2 κούπες ανάλατο βούτυρο

250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

3 κρόκους αυγών

4 κουταλιές μπράντυ

3 σταγόνες βανίλια ή αλλιώς βανίλια σε σκόνη

7 και 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 γραμμάρια αποφλοιωμένα αμύγδαλα

4 κουταλιές ροδόνερο

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

σοκολάτα σε σκόνη για πασπάλισμα




Εκτέλεση:

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου.
2) Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφρός.
3) Προσθέτουμε τους κρόκους, το μπράντυ και τη βανίλια.
4) Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη μας πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε ελαφρά για λίγο.
5) Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη έτσι ώστε το πάχος της να φτάνει το 1,5 εκατοστό.
6) Κάνουμε μικρά κουραμπιεδάκιακαι τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.
7) Ψήνουμε για 20' μέχρι να σφίξουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
8) Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα τα αφήνουμε να κρυώσουν τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σκόνη σοκολάτας.


Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ